Obecná typologie amatérských fotografů


Jiří Březina | : - | POSLAT ZPRÁVU


Následující stať se věnuje některým typickým prvkům v odborném vývoji fotografů ze záliby, tedy fotografujících nikoli profesionálně.

Vývojové fáze

Fotograf začátečník

Fotografování ho něčím přitáhlo, začíná se v něm orientovat, zkouší, sbírá zkušenosti a někdy dokonce studuje i teorii, což už je neklamný indikátor vážného zájmu. Většinou je žánrově nevymezený, ochotný fotografovat cokoli od makra přes krajinu po akt, případně i to vše naráz. Veškerou jeho technickou výbavu představuje jeden fotoaparát, ke kterému nějak přišel a který zřejmě během následujícího roku vymění za jiný, vždy daleko dražší, ale zdaleka ne vždy vhodnější.

Začátečník před sebou má mnoho bariér, které musí překonat, zároveň však má i podstatné výhody:

Vyskytuje se v několika variantách:

Nadšenec

Zahořel k fotografii plamenem, jeho zájem je opravdový a hluboký, dělá rychlé pokroky, ale chybí mu širší rozhled a souvislosti. Má v sobě oblasti hluboce zvládnuté vedle zcela neprozkoumaných, takže v debatě dokáže zkušenější kolegy přivést do rozpaků vysoce odborným detailem, aby je vzápětí pobavil základní neznalostí. Pokud mu zcela nechybí talent, jeho nadšení ho rychle vytáhne vzhůru mezi pokročilé.

Váhavec

Fotografování jej láká a vzrušuje, ale ne dost na to, aby jej zcela pohltilo. Začíná většinou jako fotograf vlastních dětí nebo momentek z dovolené, ale postupně ho začnou přitahovat další náměty, inspirovat rychle lepšící se výsledky a současně oslovovat práce pokročilejších fotografů. Zvědavě obchází internet i výstavy a kochá se cizími díly, sám se ale nemůže odhodlat naplno začít kvůli obavě, že neobstojí před jinými a zejména sám před sebou. Dříve nebo později tuto bariéru překoná a postupně splyne s některým z ostatních typů.

Váhavou fází prochází pravidelně začínající fotografky-ženy, a to včetně těch, které později vytvářejí ty nejnádhernější fotografie.

Nezralý frajer

Fotografii bere spíš jako prostředek k předvádění, zejména před opačným pohlavím. Není schopen ani odborné hloubky ani estetické výšky, často trpí současně špatným vkusem i špatným chováním současně, je však schopen investovat větší částku do vybavení, pokud jím chce dělat dojem. Jakmile chatrně zvládne základní postupy, vrhá se okamžitě do fotografování exotických až bizardních témat, přičemž mátožný obsah kompenzuje razantními úlety ve zpracování a vnější formě. O svém nadání a správnosti vlastní cesty nemá žádné pochybnosti, zásadně odmítá jakoukoli kritiku a vydává hlasité zneuznané zvuky, pokud se mu jí přesto dostane. Může časem zmoudřet, ale i naopak. Je-li k tomu příslušně vybaven, může později dozrát až ve Hvězdu (viz Zvláštní úkazy dále).

Na rozdíl od předešlé kategorie se v této vyskytují téměř výhradně muži. Pokud se tu ale přesto žena vyskytne, stojí to za to.

Věčný začátečník

Bývá většinou snaživý, osobně příjemný a poměrně bezkonfliktní (s výjimkou kritiky děl úspěšnějších autorů, kdy jeho tón chytá poněkud nakyslý nádech). Především je ale buď zcela bez talentu nebo mu pro fotografování chybí základní podmínky (hlavně čas a soustředění), proto jen minimálně postupuje vpřed. Narůstající řadou podprůměrných výsledků se nenechá odradit, a vytrvale kazí materiál tam, kde by jiní už dávno rezignovali. I když dostává spoustu rad, špatně je chápe a už vůbec je nedokáže využít. Setrvale neradostná úroveň výsledků ho často vede k úplnému zaměření na proces, místo fotek mu způsobí potěšení nákup exklusivní techniky nebo objevy zázračných vývojek. Je-li jeho problémem nedostatek nadání, je prognóza samozřejmě špatná až beznadějná.

Pokročilý fotograf

Pokročilý fotograf již ovládl techniku i postupy dost na to, aby mohl víceméně úspěšně fotografovat prakticky cokoli, současně už ale bezpečně ví, že cokoli zdaleka fotografovat nechce. Naopak se specializuje, žánrově a někdy i motivově a jeho snímky jsou poznamenány jeho osobním stylem.

Tak se z původního univerzálně laděného nadšence stává například portrétista, krajinář nebo fotograf hmyzu, v extrémních případech dokonce fotograf jednoho pohoří, jediné modelky nebo jednoho hmyzího druhu. Fotografové si nevybírají žánrové zaměření náhodně, to naopak přesně odpovídá jejich temperamentu a naturelu. Žánrové dělení však v tomto článku nenajdete, vypustil jsem ho kvůli rozsahu.

Pokročilá fáze má mnoho variantních podob, stejně jako střední hra v šachu, a proto je stejně těžko schematicky popsatelná. Většinou je evolučním pokračováním fáze začátečnické, ale dochází i k náhlým zvratům. Výjimečný talent může pílí a nasazením dosáhnout pokročilé fáze i během jediného roku, ale v typickém případě trvá přechod od začátečníka podstatně déle. V pokročilé fázi pak většina fotografů vytrvá celý zbytek života a jen nemnozí dospějí do některé z pozdních fází, uvedených dále.

Pozdní fotograf

Mistr

Stádium, po kterém všichni touží, ale dosáhnou ho jen vyvolení. Mistr prostě fotografovat umí, jeho fotky oslovují diváky napříč hranicemi žánrů i vkusu a způsobují nevšední zážitky dokonce i žárlivým kolegům, které ovšem zároveň naplňuje zoufalstvím fakt, že kolem tak účinné scény sami prošli bez povšimnutí. Fotografické řemeslo bezpečně zvládl a poté pro své potřeby maximálně zjednodušil, očistil svoji mysl od všeho povrchního, vrací se mu oči a nadšení začátečníka. Technika se u něj odsouvá do zasloužené druhotné role, fotí dobře prakticky čímkoli a jeho vybavení bývá často velmi prosté. Rozpačitě odmítá všechny pocty, i k úplným začátečníkům se chová s kolegiální úctou a drtivým ohlasem svého díla se zdá být vždy znovu upřímně udiven.

Pozdní rutinér

Stále ještě fotografuje, většinou má nadprůměrné až špičkové vybavení, řemeslo ovládá, ale citelně odbývá, jeho výsledky jsou banální, zaměřené spíš na efekt a vývojově se točí v kruhu. Pokud experimentuje, pak bizardními směry a rovněž s nevalnými výsledky. Vyžaduje od okolí respekt s odkazem na „léta v oboru“ a je velmi citlivý na kritiku, zvlášť pokud tato potvrzuje jeho vnitřní tušení, že z téhle krize už se nevyhrabe.

Vyhaslík

Fotografování definitivně opouští, protože si už nedokáže vzpomenout, co ho na něm vlastně bavilo. Prodává vybavení a ve fotokomoře začíná chovat akvarijní rybičky, kočky nebo pěstovat žampiony. Oči mu zazáří jen při občasných vzpomínkách, poté opět hasnou.

Zvláštní fotografické úkazy:

Nejsme všichni stejní a i fotografové mají svoje zvláštnosti. Některé zajímavější profily chování jsou uvedeny dále. Jde o prototypy, které se vyskytují spíš v příměsích, než v ryzí formě. I když …, jak, kdy!

Studnice moudrosti

Zná dokonale optiku, fotografickou chemii i digitální techniku, a to v teorii i praxi. Jeho informace jsou úplné a přesné a co náhodou nemá v hlavě, na to má spolehlivé zdroje. Přestože věci ví s jistotou a přesně, jsou jeho rady opatrné až ostýchavé a obsahují formulace jako „kdoví, jestli by nepomohlo ...“ nebo „zkuste opatrně změnit …“ atd.

Jako stoprocentní znalec vlastní ty nejkvalitnější přístroje a vybavení a zřejmě by přinejmenším po technické stránce velmi slušně fotil. Ovšem díky nepřetržitému shánění a správě informací na fotografování nemá čas a ve slabé chvíli přizná, že od okamžiku, kdy přestalo být dobrodružství s nejistým výsledkem, ho vlastně ani nebaví. Svoji příslušnost k praktickým fotografům proto prokazuje několika málo povedenými snímky, které pořídil kdysi dávno jako malý chlapec. Pro fotografující komunitu je neocenitelný a rychle se stává legendou.

Brouk Pytlík

Má ctižádost stát se Studnicí moudrosti, a s oblibou se tak chová. Nemá však ani zlomek potřebných znalostí či zkušeností, o schopnosti logického úsudku nemluvě. Často papouškuje zkušené, ale v zavádějících souvislostech a s nepoužitelným výsledkem. Přesto neúnavně nabízí informace, aniž je na ně tázán, překypuje jistotou a rezolutně odmítá všechny sobě neznámé (a tedy velmi četné) varianty řešení. Omyly si nepřipouští, proto je opakuje a je pro smích všem, kromě začátečníků, kteří jediní jsou schopni jeho rad poslechnout a trpce za to pykají.

Tržní expert

Vyzná se v kompletním sortimentu výrobců od ojetin po modely připravované na trh, má přehled v nákupních zdrojích, zná ceny a nejlevnější dodavatele, daňové a celní předpisy, záruční podmínky, umí bezpečně zaplatit cokoli kdekoli, odkudkoli a čímkoli. Často používá toto know-how jen pro vlastní potřebu, jindy dává své schopnosti i do cizích služeb, většinou však se namísto finančního zisku spokojí s uznáním, kterého se mu za jeho znalosti od vděčných kolegů právem dostává. Zejména v případě nákupů méně běžného zboží nebo při použití nestandardních cest je neocenitelný..

Posel světla

(název je vypůjčený – snad víte, odkud)

Bez přestání nakupuje a prodává fotoaparáty, objektivy a další vybavení a kus starší šesti měsíců v jeho brašně nenajdete. Hlavním důvodem mu však není zisk, naopak, protože kupuje většinou novinky anebo naopak vzácné téměř sběratelské kusy, logicky na své vášni citelně prodělává. Je poháněn faktem, že ho půl roku staré vybavení přestává bavit. Jeho fotografování trpí důsledky nedokonalého zvládnutí stále nové techniky, tento problém řeší její výměnou za jinou, novější a v krátkém čase ještě nezvládnutelnější. Proto většinu jeho snímků tvoří testy nových objektivů. Někdy je zároveň i Tržním expertem, jindy však svojí nákupní a prodejní neobratností dále prohlubuje své finanční oběti. Jde o druh jednoznačně užitečný, neboť je pro své fotografující známé užitečným zdrojem zánovních a levných fotoaparátů a dalšího nádobíčka.

Debatér

Umí o fotografii rozšafně a obsáhle hovořit, ale sám příliš nefotí a pokud ano, pak zdaleka ne tak dobře, jak by odpovídalo autoritativnosti jeho výroků. Má-li však přehled, estetické cítění, dostatečně sdílný styl a aspoň minimální dávku soudnosti, může být platným a objevným kritikem.

Kibic

Zvlášť protivný poddruh debatéra. I když možná sám také fotografuje, žádné snímky nikomu zásadně neukazuje. O to nelítostněji však kosí svou kritikou skutečné fotografy všech typů, kteří na rozdíl od něj se svou kůží na trh jdou. Návod k nakládání s kibicem lze nalézt už ve Švejkovi, ve virtuálních komunitách je však poněkud obtížně proveditelný, čímž lze vysvětlit jak jeho hojný výskyt, tak výtečné zdraví, kterému se většinou těší.

Mladý rozhněvaný muž (M.R.M.)

Náhlým vnuknutím pochopil, že pod mořem bludů se skrývá jediná Pravda a že právě jeho si bohové vybrali, aby ji našel a jako Prométheus přinesl ostatním, kteří dosud bloudí. Svoje přesvědčení nese jako planoucí pochodeň, mnohé svou pravou vírou zapaluje, ale jindy neváhá i sem tam někoho za kacířství upálit. M.R.M. rozhodně netrpí přehnaně salonními způsoby a ve svém zápalu chvílemi působí až komicky, jeho vize z něj však nechává vyzařovat energií, budící respekt. Lze si všimnout, že fenomén M.R.M. používají vývojové mechanismy celkem pravidelně k nastartování nové epochy, na druhé straně zdaleka ne každý takový exemplář něco nového nezbytně přináší. Až na výjimky dochází vývojem u M.R.M. k postupnému zklidnění, po kterém se stává normálním fotografem s výsledky odpovídajícími jeho talentu.

Zlý chlapec

Víc, než o cokoli jiného se snaží jakýmikoli prostředky, fotografické nevyjímaje, naštvat co největší počet lidí. Podřizuje tomu výběr motivu i zpracování, nikoho nešetří ani verbálně a teprve je-li jeho fotografie poplivána čtyřmi litry slin nepříčetných diváků, je doopravdy spokojen. Pokud mu ji však někdo nedopatřením vlídně pochválí, svíjí se v křečích a v závažnějších případech hyne. Přes náznaky podobnosti je nutné jej ostře odlišit od M.R.M., protože rozhodně není hnán žádnou vizí obecného prospěchu a jeho pohnutky jsou naopak vysloveně nečisté.

Poloprofi

Jeho zájem o fotografování se soustřeďuje hlavně na problém, jak si jím přivydělat. Do estetických debat se nepouští, protože jestli kdy nějaké názory měl, postupně je vyměnil za podivné estetické preference svých zákazníků. Zvětšováku i filmových aparátů se kvůli ekonomické efektivitě dávno zbavil, fotografuje výhradně digitální zrcadlovkou a zajímá se hlavně o výkonné blesky a rychle ostřicí objektivy, které mu na jeho svatbách, křtinách a promocích odvádějí platnou službu. Jeho výsledky trpí narůstajícím kompromisem mezi produktivitou a kvalitou. K úniku zpět mezi volně dýchající amatéry mu pomůže pouze včasný a výrazný obchodní neúspěch, jinak je ve své nové dvoupatrové vile se třemi garážemi pro fotografii nadobro ztracen.

Hvězda

Patří do obecnější kategorie hvězd lidských a fotografování pro něj nepředstavuje víc, než pozemek, na kterém hodlá pěstovat a sklízet obdiv a závist bližních. Jeho cílem je vlastní září oslnit a následně přilákat co největší počet Věrných, v jejichž obřadech bude poté vystupovat výhradně v hlavní roli. Hlavním prostředkem, který jej má spolehlivě vyčlenit z řad běžných smrtelníků, je Legenda a fotografie je jen jedním z pomocných prostředků použitých k její výstavbě a údržbě, stejně jako drobné útvary Historka, Úsměvné zamyšlení, Detail z občanského života, Skandálek, Zrnko moudrosti nebo náročnější Turné. Je-li hvězda alespoň průměrně pohlednou ženou, nasazuje k získání Věrných s různou razancí také svůj Sexappeal (což ostatně ani u mužských hvězd není z principu vyloučeno).

Hvězda je nutně velmi komunikativní, vládne nepochybným kouzlem osobnosti a její fotografická zručnost může být i nadprůměrná, ale přestože se za něj usilovně vydává, mistrem se nikdy nestane.

Maestro

(neplést s mistrem)

Patří určitě k velkým světovým fotografům a trápí ho fakt, že kromě něho samého to zatím nikoho nenapadlo. Vzhledem k tomu, že na rozdíl od Hvězdy si zachoval určitou úroveň, jsou mu okázalé sebepropagační akce cizí a spokojí se jen s několika pečlivě vybranými zvláštnostmi v chování nebo vzhledu, které mají zdůraznit jeho výlučnost, např. plnovous, baret, hubertus nebo vietnamská tepláková souprava. Jeho cesta za uznáním může vést do některého ze spolků pro vzájemný obdiv (též zvaných fotokluby), kde mu za mírný poplatek, zaplacenou útratu nebo jen obdobnou protislužbu podobně postižení kolegové vrátí naději. Je-li však založením samotář, uzavírá se do sebe a s bolestínským úsměvem trpělivě čeká, až konečně zemře a poté bude jako mnoho jiných slavně objeven. To první se mu splní jistě, to druhé není vyloučeno.

Staromilec

Dospěl k pozoruhodnému názoru, že veškerý vývoj směřuje od dokonalosti k úpadku a proto se pídí po předválečných receptech a shání muzeální zařízení v dobré víře, že jedině tak si pojistí ty nejlepší výsledky. Postupy mladší padesáti let používá jen v krajní nouzi a je ochoten utratit zajímavé peníze i za velmi podřadné zařízení, je-li ovšem dostatečně staré. Debata s ním bývá díky jeho rozsáhlým znalostem zajímavá, ale chválit během ní cokoli původem v posledních desetiletích se z bezpečnostních důvodů nedoporučuje. Umírá většinou na otravu nějakým exotickým jedem, kterým se pokoušel tónovat zvětšeniny podle receptu z pozůstalosti A.V. Friče.

Konec článku.

FAQ ke článku:

Tady bych si dovolil preventivně odpovědět na některé otázky, které by z řad čtenářů mohly přijít. Dělám to kvůli přehlednosti, úspoře mého i vašeho času a také proto, abych zbytečně nepomáhal k bobtnání následné diskuze. Dole uvedené otázky a odpovědi považujte za můj ústupek od přesvědčení, že dobrý text vysvětlivky nepotřebuje a špatnému nepomohou.

Zase nějaké škatulkování?

Jistě ne, škatulkováním by bylo, kdybych napsal, jako to dělají například hudební kritici,  že pan XY patří do skupiny B a slečna AZ je představitelem skupiny D. Nic takového tu není, já jsem jen nakreslil herní plán, figurkami si může každý čtenář posunovat naprosto svobodně a samostatně.

Nejde snad dokonce o kádrování?

Pokud vím, tímhle termínem se označoval výběr a příprava lidí pro klíčové pozice mocenského aparátu komunistické diktatury. Jestli tenhle článek v někom vyvolal jakkoli příbuznou představu, pomůže mu asi jen odborník.

Nešlo by času, vynaloženého na psaní článku, využít jinak a lépe?

Jsem rád, že se ptáte zrovna vy. Právě vaše otázka mě utvrdila v přesvědčení, že jen těžko.

Nejde náhodou o snahu rozeštvat lidi na PP?

Spíš bych řekl, že bohužel nemohu zabránit tomu, aby si skupina A z vytržených citací mého textu nevyráběla klacky na skupinu B. Ale oni se jistě neměli rádi už předtím a bylo by absurdní z toho vinit právě mě.

Jaký je vztah článku ke skutečným osobám na PP?

PP a ostatní fotoservery mi daly poznat daleko víc fotografů, než bych stihl poznat bez nich a samozřejmě jsem při psaní vycházel i z toho, čeho jsem si všiml v jejich chování. Ale tím souvislosti končí, moje charakteristiky se k prostředí serverů ničím těsně neváží a text je srozumitelný i ledem, nemajícím s PP nic společného. Ostatně použité charakteristiky  jsou zjednodušené a někdy vypíchnuté až do karikatury a bude jen politováníhodná shoda okolností, kdyby někomu konkrétnímu sedly nápadně přesně.

Kam jako autor řadím sebe?

Posuzovat sebe je nevděčný úkol. Řekněme, že v euforičtějších fázích své nálady bych se asi vývojově řadil už mezi pokročilé a pokud jde o závěrečné speciality, otřela se o mě rozhodně víc, než jedna z nich.






ZOBRAZIT VŠECHNY PŘÍSPĚVKY

PROFIL AUTORAMartyC | 11:55:34 04.11.2015 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

děkuji.

PROFIL AUTORAMirek Kohout | 21:03:49 18.10.2014 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

"Nešlo by času, vynaloženého na psaní článku, využít jinak a lépe?
Jsem rád, že se ptáte zrovna vy. Právě vaše otázka mě utvrdila v přesvědčení, že jen těžko."

:-)))

PROFIL AUTORADana Langrová | 14:21:26 12.10.2012 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

to je prostě perfektní!!!....:)
poznávám tady v těch škatulkách sebe a dokonce i hodně lidí tady PP.....
ještě by mě zajímalo , do jaké škatulky se řadí autor tak povedeného článku...:o)

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 11:58:02 12.10.2012 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Fajn čtení.

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 18:44:25 11.05.2009 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Pokud Vás tento článek zaujal a umíte aspoň trochu anglicky, doporučuji "The Seven Levels of Photographers": http://www.kenrockwell.com/tech/7.htm

PROFIL AUTORADaniela Kočková | 21:49:22 08.02.2009 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

som rada ze sa mi dostal link na tento článok, pobavil :-))

PROFIL AUTORAEmil Dobřenský | 23:45:55 22.02.2007 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Poučné.

PROFIL AUTORARoman Šifalda | 23:07:50 25.11.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Koukam Jirko ty se doma nudis co

PROFIL AUTORAJindro Vidensky | 10:38:07 16.08.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Tuším ako amatér patrím do všetkých amatérskych skupín :). Dobré čítanie, pobavilo.

PROFIL AUTORALukáš Gejdoš | 17:29:26 29.07.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Kazdopadne, citit nadanje autora, pokryl celu spolocnost, ale aj tak je to este prilis vseobecne. Precital som si to rad.

PROFIL AUTORAJana Daňková | 14:29:39 25.07.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

to je dokonalý psychologický rozbor :o)) sedí jako pr... na hrnec :o))))

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 08:54:17 04.05.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Krásný článek :-)))

PROFIL AUTORAVlastimil Vlček | 12:57:57 24.04.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

5 :))

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 13:46:59 26.03.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Ve mě je asi kousek každého. Ach jo

PROFIL AUTORAPavel Chaloupský | 08:05:28 21.03.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

jo :D nevystižnějši je "nezralý frajer"

PROFIL AUTORAMarta Adamová | 11:56:04 18.03.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

co na to říct, jen, že super :-))

PROFIL AUTORAAdam Veselý | 19:54:13 13.02.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

:DDD

PROFIL AUTORAIrča Pánková | 09:44:16 13.02.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

fajn článek ... k žádné saturaci ale nedošlo, prostě takový, který pobaví a neurazí ... prima

PROFIL AUTORAJakub Moris | 08:48:11 13.02.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Hodně povedený, skvěle napsaný a přitom asi i hodně trefný článek, kterému navíc nechybí vtip a šmrnc. Pobavilo moc...

PROFIL AUTORAJakub Moris | 08:41:56 13.02.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Hodně povedený, skvěle napsaný a přitom asi i hodně trefný článek, kterému navíc nechybí vtip a šmrnc. Pobavilo moc...

PROFIL AUTORAKristýna Khorelová | 12:06:38 12.02.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Pěkné, aspoň vím, co jsem =o)

PROFIL AUTORALadislav Kratochvíl (Flair) | 08:14:32 31.01.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Proč ses chlape podepsal pod můj článek?
Jo - já ho ještě nenapsal? No vida, tak to už nemusím...

PROFIL AUTORAPavel Korotvička | 07:19:49 24.01.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

pěkné, našel jsem se :-)))

PROFIL AUTORAEduard Žákovic | 23:15:23 20.01.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Súhlas (o:

PROFIL AUTORARoman Hanzlik | 13:18:41 04.01.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Pěkné čtení :-)

PROFIL AUTORAMarek Sochor | 23:36:17 29.12.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Tak to stalo za přečteni :-)))

PROFIL AUTORATereza Haszprunárová | 21:21:52 29.12.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Jakožto mladá rozhněvaná žena sem se už dlouho tak nezasmála...plus..ono to fakt sedí!!! :-)))

PROFIL AUTORAJuraj Vivoda | 16:09:21 28.12.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

náájlepšie

PROFIL AUTORAFbh Tomáš Pavlík | 11:57:50 25.12.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

martin mečoun ! :)
precizni

PROFIL AUTORAIgor Šperka (admirall) | 13:07:03 21.12.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Dobry clanok

PROFIL AUTORALubor Nechanický | 12:07:21 30.11.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

No ja to u sebe vidim na nadsenyho debatera ;-)

PROFIL AUTORAFree Wodack | 16:24:31 29.11.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Je to legrace.

PROFIL AUTORAМартин Мечо Томаш | 20:07:13 28.11.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Todle je jak horoskop z MF Dnes ... kdyz chces, tak si tam sebe najdes, ale suma sumarum je to na prd
Apropos, ti, co zkousi sestavovat podobne hraci plany, trpi obvykle fatalni neschopnosti prijmout nekonecnou a neobejmutelnou diverzitu obyvatel tehle zemekoule ... doporucuji lecit chlastem nebo markou :-)

PROFIL AUTORAJára Novák | 12:33:41 28.11.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Materiál není odfláknutý, je však syrový a nedotažený a proto se přimlouvám za jeho dopracování a vycizelování. Nechci jen kritizovat a proto konstruktivně doporučuji doplnit fotografické úkazy o Mistra slepých uliček M.S.U. (inspirace tamtéž) kam bych zařadil sebe a to určitě ne samotného, my M.S.U. jsme povoláni ukázat světu tudy ne přátelé, tudy cesta nevede (citát mistra samotného) Tak tedy hlavu vzhůru a do práce přátelé.

PROFIL AUTORAMichal Novák | 17:47:10 25.11.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

:))

PROFIL AUTORAJana Vicariová | 11:39:09 25.11.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Tak jsem se taky našla přesně v kategorii váhavec , teď už stříknutý nadšencem - kéž by u mě platila časem závěrečná věta tohoto odstavce. Jinak díky za skvělé čtení a podnětné komentáře !

PROFIL AUTORAHynek Dostál | 10:29:30 25.11.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Tak to bylo pěkné, zábavné a poučné.

PROFIL AUTORAPetr Otípka | 10:14:21 25.11.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

to by mě teda zajímalo, jaká já jsem kategorie. hmmm, budu dumat :-)

PROFIL AUTORAMarty * | 22:22:49 06.11.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

...nekde sem to uz cet....

PROFIL AUTORAOldřich Holásek | 16:37:46 01.11.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Zajímavé, ale pro mě tu kategorie není.:-)

PROFIL AUTORARubin Kostov | 00:42:56 31.10.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

no co dodat na zaver... :-) ale ne zertuju je to krasa... sem momentalne ve slovinsku tak trochu tu kazdemu pomahama taky vsichni pomahaji mne a takoveto cteni je na vecer vic nez krasne... dokonce se pobavila i moje pritelkine . Dekujem...

S pozdravem Rubin & Dianka

PROFIL AUTORAPan Smazaný Honza Žák *prilis muskulaturny *bla fotograf bloncky | 03:10:41 29.10.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

kdy bude dalsi clanecek..? ;)

PROFIL AUTORAJakub Vedral | 21:28:23 25.10.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

díky za skvělý čtení, také jsem se našel, dokonce několikrát :-) každopádně takovýhle článek člověk potěší a a řádně polechtá bránici

PROFIL AUTORAFrantišek Fiľakovský | 09:51:59 22.10.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

poctivý článek. fakt :-)))

PROFIL AUTORAFrantišek Fiľakovský | 09:51:11 22.10.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

už dúho sem nečítal tak dúhý text :-)) ale stál za to. aj sám sebja skoros trefil :-))
akurát mi tam chýbá jednoznačná rasa ,,fotografická šlachta,, to je tá kategórija bohorovných, anállogistú, zašumených (ale enem analógovo) neostrých (ale enem analógovo) paralela kusú s prívlastkama typu *zz, *kč hhh neňi enem sen :-))
no a já sem sa též našel skoro v každéj kategórii. akurát mi ešče chýbala kategŕija rusek :-)))))

PROFIL AUTORAPeter Lamata | 20:18:53 18.10.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Fayn :)

PROFIL AUTORARadim Spitzer | 03:49:38 17.10.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

super poctenicko.. :o))

PROFIL AUTORAOta Neužil | 12:30:35 14.10.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Geniální..... Takhle od srdce jsem se už dlouho nezasmál. Máš úžasný dar popsat věci trefně a s laskavým humorem. Cítím to úpně stejně jak to popisuješ.

PROFIL AUTORAFrantišek Křivan | 08:20:56 12.10.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

takovou praci to muselo dat, to napsat ... a pritom je to takova blbost :-)

PROFIL AUTORAJ. H. | 13:52:39 05.10.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Našla jsem pro sebe jasnou kategorii :o)))

PROFIL AUTORAJan Savický | 21:27:43 05.09.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

pobavilo! píšeš zdatně. Nechybí tam něco jako fotograf - sexuální exibicionista, autoaktér? :-) jdu hledat další tvoje články.

PROFIL AUTORAHonza Vlček | 23:12:09 30.08.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

...no a ještě bych dodal, že fotograf-amatér, který si založí vlastní server a otevře ho zdarma ostatním, to je kategorie sama pro sebe (nebo případ pro Chocholouška). díky, DZ! :-)

PROFIL AUTORAHonza Vlček | 23:05:59 30.08.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

JB, těmi články se snažíš aspirovat na titul Freud Photopostu? zatím se ti to asi daří. no ne, uznávám, dobrý článek, zajímavý... ale taky jsem měl pocit, že ses držel při psaní trochu zpátky, v porovnání s předchozím článkem (dnes již klasikou, že?)...

PROFIL AUTORAPavel Hubner | 19:27:13 29.08.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

je to ctivy :-)))

PROFIL AUTORAMartin (Andy) Hlaváč | 07:27:11 26.08.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

našel jsem se, prolínám se, jsem udiven, zasažen, popsán! Perfektní článek, i proto, že je zcela jistě nedokonalý. Je zajímavé, že reakce některých lidí jsem si takřka přesně tipl ještě před přečtením diskuse :)

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 20:33:52 17.08.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

zajimavy, jako tezkej amater jsem se nasel v zacattecnich ale obcas mam asi komentare ktere se skryvaji v nelichotivem oznaceni..hmhmhm, co se da delat, uvidim casem :-))

PROFIL AUTORAJuraj Svoboda | 22:41:43 10.08.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

skvelé :o) v sekcii "Fotograf začátečník" som sa bez ťažkostí našiel

PROFIL AUTORAMichal Srna | 22:25:59 05.08.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

hezky rozebrani....lepsi jsem nikde necetl

PROFIL AUTORABlanka Nováková | 19:03:32 04.08.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

jo taky jsem se tam nasla :o))

PROFIL AUTORAJakub Viktora | 22:40:31 03.08.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

samozrejme sem to myslel vice mene obrazne .. jako vsiml jsem si ze jednotliva zarazeni maji vzdy ty "kladne povahy" nahore .. takze tak .. ne ze by to bylo od prvniho radku ;-) ... jen na vysvetlenou :-) .. pro jistotu:-)

PROFIL AUTORAJakub Viktora | 22:39:02 03.08.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

No cece .. tak sem to prelouskal .. zacinalo to peken sem si chrochtal, ze dokonce i neco z tech vrchnich skupin bych napasoval... pak sem se kousal niz a niz .. a ouha .. pasovalo to vic a vic .. ... zaverem jsem dospel k tomu, ze pravda je opravdu nekdy tvrda ... :-/

Jinak clanek je dokonaly ... jen tak dal ..:-)

PROFIL AUTORAJozef Sebíň | 10:31:05 03.08.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Čtivé a osvěžující,styl mi připomíná p.Poláčka.Prostě labuž :-)

PROFIL AUTORAJiří Březina | 12:08:59 31.07.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

LV: Samozřejmě, že mám komplexy a léčím si je psaním arogantních článků, které nemají žádný vztah k realitě. To tu ale každý ví. :)

PROFIL AUTORAĽuboš Vlček | 01:47:51 30.07.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

...precital som sice neskoro, ale predsa...ako vela inych, pobavilo citanie i mna ale skoda, ze len pobavilo...neviem, co presne pana Březinu vedie k takymto uvaham o kategorizacii amaterskych fotografov, ale urcite ma k tomu dost vazne dovody...ale nie o tom chcem hovorit :) v podstate v kazdej tu uvedenej "kategorii" sa dá najst dost vysmechu a arogancie na to, aby som mal dôvod si myslet, ze samotny autor clanku ma nejake vazne problemy (mozno komplex...)ja osobne amatersku fotografiu ako aj jej tvorcov vidim ako ľudi, ktori radi fotografuju a to hlavne pre svoje vlastne potesenie...a to, ze je to velmi uslachtile hobby, vieme asi vsetci...jedine co mi vadi, ak amatersky fotograf povazuje svoj vlastny nazor za "pismo sväte" a tak ho i prezentuje....ale to uz nehovorim o tomto clanku, ale o komentoch pod fotografiami...

PROFIL AUTORAMartin "ELVIS" Baldinsky | 22:49:08 26.07.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

ha, ha, ha :-))) Clanek i o lidech a jejich nitrech... :-)) Taky jsem se pobavil

PROFIL AUTORARadim Scholaster | 22:50:30 25.07.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

dobré článek

PROFIL AUTORAStanislav Horák | 08:31:03 15.07.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

dost dobrý článek - možná by bylo zajímavé přidat k článku
anketu kdo by kam sebe zařadil :)
ale jak píše Lenka - pokud se v tom člověk najde, většinou to pomůže
ho nakopnout a posunout někam dál...

PROFIL AUTORAMartin Kubena | 09:38:49 10.07.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Super snad jen chybi kategorie/Nadrzeny fotograf/, moc jsem se pobavil a nasel sam sebe asi ve 3 kategoriich, mozna jsem takova mutace...........

PROFIL AUTORAHanuš Frolík | 11:04:12 09.07.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

trava je zelena nebe je modre a ty to mas zmaknuty

PROFIL AUTORAMartin Zíta | 16:27:28 05.07.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

sakra dobré a zábavné počtení...až do té chvíle, než se snažím sám sebe zařadit... Pak už se mi článek zdá nesmyslný, lživý a hloupý...nebo že by to bylo jenom tím, že nemůžu unést fakt, že jsem jako fotograf k ničemu..?!?! ;-)))) Hodně zajímavé..! ;-)

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 09:17:30 22.06.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

som zorientovaný smerom von i dovnutra

PROFIL AUTORAZdenek Felix | 20:21:47 21.06.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

moudré a poučné, dobře napsané

PROFIL AUTORAJan Vrzáň | 12:53:44 17.06.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Skvelej clanek.

PROFIL AUTORAZdeněk Starý | 16:33:51 15.06.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Krásnej článek, dík. (Až na slovo bizarDní, ale to je mikrodetail.)

PROFIL AUTORAMichal Patera | 13:47:54 12.06.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

...parvda:)

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 16:25:51 10.06.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Nechutně výstižný článek....jsem začínající a celkem se mužu zařadit.-ale nevim jestli je to dobrá nebo špatná skupina.....

PROFIL AUTORALenka Syslová | 12:32:12 10.06.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Opravdu výstižný článek, přesně jsem se v něm našla. Nakoplo mě to dopředu :-)

PROFIL AUTORAAnton Wiedermann | 15:37:49 08.06.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

hehe ... radsej sa v tom nehladam :)

PROFIL AUTORAAlena Křivánková | 08:15:36 07.06.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

To je trefné! Za tím jsou buďto léta praxe nebo úžasné pozorovací schopnosti autora nebo oboje současně :-) Pěkně mi do toho zaklapávala některá místní jména :-)))) I sebe jsem zařadila, jen bych si tu kategorii přibarvila kombinací touhy a totální platební neschopnosti k realizaci:-(

PROFIL AUTORAStefan Bloch | 04:52:50 03.06.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Výborrrrrné, hľadal som sa niekde hore, ale tam už bola čiara:::::)))))

PROFIL AUTORAPažout alias Mike Dockal | 18:40:18 30.05.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Rekl bych ze jsi se mozna zbytecne krotil :-) Kazdopadne se to cte dobre.

PROFIL AUTORARobert Budáč | 12:10:48 27.05.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Dík za fajn článek. Dosud jsem se takhle na to vůbec nedíval. Vcelku mě inspiroval.

PROFIL AUTORAEliška Vorlová | 18:58:40 23.05.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Prima počteníčko, ... jo - každej jsme nějakej..:o))))))

PROFIL AUTORALuděk Nechvátal | 12:04:36 22.05.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

vtipné a plynulé počtení - máš pěkný literární projev - zajímavé je jak se kategorie prolínaji - takže vlastně ani o škatulkování nemůže být řeč:)

PROFIL AUTORARadim Štěpánek | 23:38:32 12.05.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

clanek ma vynikajici systematickou strukturu...dokonce bych rekl ze popisuje celou charakterni RGB :)....a to nejen u fotografu....tesim se na dalsi postrehy a pripominky... a i na svuj pohyb po stupnici;)

PROFIL AUTORAPetr Stöckl | 15:15:17 12.05.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Omluvam se omlouvam se ..... nejak to mi to tu vytuhlo tak sem klik odeslat este jednou

PROFIL AUTORAPetr Stöckl | 15:11:38 12.05.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

pokud ma clovek soudnost tak se tam proste najit musi (alespon ja se nasel :). Super clanek ... a klidne to priznam sem posan nekde hoodne nahore :)

PROFIL AUTORAPetr Stöckl | 15:09:18 12.05.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

pokud ma clovek soudnost tak se tam proste najit musi (alespon ja se nasel :). Super clanek ... a klidne to priznam sem posan nekde hoodne nahore :)

PROFIL AUTORAPetr Kubíček | 01:50:00 06.05.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Prima pocit být zároveň pobaven i trochu zarmoucen...

PROFIL AUTORAJana Wohlmuthova | 21:14:52 03.05.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Jak známo v přírodě se vyskytují mutanti téměř všude, tak proč né mezi fotografy;-)) Nebo-li si myslím, že tva typologie měla počítat i s touto eventualitou, ale i tak se to moc hezky četlo!

PROFIL AUTORAMilan Křepelka | 13:36:16 03.05.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Fajn clanek Jirko

PROFIL AUTORAIva Šlaisová | 11:01:45 03.05.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

jejda - zase vidím o kousek dál...

PROFIL AUTORAPalo Čech | 09:19:41 03.05.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

gut... ale doplnil by som mena... nech tecie KRV :o)

PROFIL AUTORALucie Filipovská | 09:58:01 27.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

U článku jsem se pobavila i poznala....nevim však, jestli se zařadit mezi nadšence nebo váhavce :)

PROFIL AUTORAJiří Křivánek | 05:44:49 26.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Supr :)))))

PROFIL AUTORAFbh Tomáš Pavlík | 13:09:03 24.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

:)

PROFIL AUTORAFbh Tomáš Pavlík | 13:09:03 24.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

:)

PROFIL AUTORAJiří Schnapka | 09:59:57 24.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

I mě se Tvůj článek líbil-jistě není v moci nikoho z nás postihnout kompletně celou šíři(viz I.R.)-vždycky bude něco chybět.Ale slohovka je to výborná a mám-společně s více lidmi dole-pocit,že většina jednotlivých kategorií je psána podle konkrétních ikonek..
Díky a potlesk.. (i když minulý článek byl pravda šťavnatější) :-))

PROFIL AUTORAJan Holub | 16:19:13 19.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

dobrý Jirko, mě to pobavilo, nechápu, proč to několik jedinců pobuřuje, snad jedině, že sami sebe poznali v některé z nelichotivých kategorií, ale pokud sami sebe někam zaškatulkovali, proč se potom rozčilují že?

PROFIL AUTORAJiří Březina | 13:25:07 19.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Ivane, chybí tam toho asi opravdu víc, ovšem ani autoři článků nejsou dokonalí. :)

PROFIL AUTORAIvan Rusek | 10:47:18 19.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Jirko - jak už jsem řekl, chybí mi zde některé kategorie, ale není to tak důležité, nicméně jednu chybějící kategori opravdu postrádám a to ZAČÁTEČNIK - SMEČKOVÝ CVAKAL :-) Myslím si, že je to dosti vyhraněný druh a v poslední době se s postupující globalizací značně rozmáhá :-)

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 09:08:13 19.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Jirko, dobre sa bavim a zasnem nad tvojim literarnym talentom... bravurne napisany textik! ...tesim sa, ze si precitam aj ten nizsie spominany prvy! :)))

PROFIL AUTORAJiří Kozubík | 08:43:44 19.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

:)). Potlesk

PROFIL AUTORARené Laš | 10:06:30 18.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

pěkné ,pravdivé..... také jsem se celkem snadno našel....nojo no.

PROFIL AUTORADaniel Maďa | 21:36:11 14.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

super, diky.

PROFIL AUTORARadek Capoušek | 23:28:02 12.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

;o) Zajímavé! Jen si říkám kam bych se zařadil, ale nač škatulky, že ? ;o)

PROFIL AUTORALubomír Čevela | 21:09:46 12.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Vynikající článek. Myslím, že každý pravidelný návštěvník photopostu by se mohl najít v některé s charakteristik tak jako já jsem se dokonale našel.

PROFIL AUTORAradim vasut | 16:53:59 12.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

dobry a vtipny clanek :-), diky.

PROFIL AUTORAPeter Paško | 15:39:25 12.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

fajn, napriek tomu ze autor trochu alibisticky pri svojom zaradeni uhyba (ma pravo ako kazdy), mam pocit ze clanok nie je urceny na hodnotenie druhych. Urcite aspom trochu pomoze kazdemu, kto je schopny sebareflexie. 4+ :-)

PROFIL AUTORAĽubomír Pištek | 13:24:52 12.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

opäť fajn článok, a pobavil. Možno by som ho trochu skrátil, teda ubral kategórií (buďto mám dnes viac roboty, alebo som ovplyvnený gradáciou toho minulého elánku), ale čo by som si rozhodne želal je, aby si predsa len napísal článok o jednotlivých tématicky zameraných fotografoch, v tomto tvojom podaní by to bola určite zase poriadna sranda.

PROFIL AUTORAMartin Pospíšil | 12:25:10 12.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

:o)) ... prima, pobaví a zároveň vede i k zamyšlení ... nejvíc se mi líbí výraz "volně dýchající amatér", neb ze svého blízkého okolí stále dostávám otázky typu "jestli se ty investice do techniky vrací?" apod. a těžko (s nepochopením) se vysvětluje, že se dá fotit i pro radost ... a s překvapením jsem zjistil, že pro ty, co si focením vydělávají či se považují za umělce, je slovo "amatér" něco jako pro nacistu žid ...

PROFIL AUTORAMichal Bazár | 18:11:43 11.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

...tak to je dobreee...

PROFIL AUTORAKatka Schnablová | 17:46:55 11.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Prima pocteni :))

PROFIL AUTORAAndrej Anry Lukáč | 07:11:13 06.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Přečetl jsem se zájmem dobře zformulovaný text. Žádné velké emoce ale ve mě nevyvolal. Informace, kterou(é) při troše nadhledu, přehledu a soudnosti si udělá každý sám. Pravda, nikdo to nenadhodil písemně. Předchozí článek je asi o dvě úrovně výš. I tak ale díky za něj. ......................>

PROFIL AUTORAMarcela Borýsková | 19:27:28 05.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

ano.. tleskající smajlík.. ten tu opravdu chybí.. dostalo by se ti neutuchajícího potlesku možná i vestoje

PROFIL AUTORADana Kovaľová | 12:08:01 05.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

::o)) no comment ...

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 21:10:25 04.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

ani Valerie by to takhle nenapsala... bravo....

PROFIL AUTORAIrena Jess Motlíková, PPP | 14:59:34 04.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

proč tu není tleskající smajlík???

PROFIL AUTORAIvan Rusek | 08:10:12 04.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

He he - Jirko, mám 2 připomínky :-)

1)

...ten dovětek si psát neměl, připravil jsi nás o šťavnatou diskusi... :-D

2)

...myslím si, že je dost vyhraněných kategorií, které jsi opomenul...

PROFIL AUTORAHonza Jenja Švec | 15:47:46 03.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Opět perfektní "slohovka" ...... :o)))

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 08:41:44 03.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

: ))) výborný

PROFIL AUTORAOto Stredák | 00:38:31 03.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Každej jsme nějak viděn, avšak málo kdo, ví jak:))))) Dobrý článek!!))))

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 00:16:59 03.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Tak mi přije, že líp píšeš jak fotíš:-)) tu knihu bych si koupil, ale ty kanálovky nevím, nevím:-))

PROFIL AUTORAStanislav Jirák | 19:33:12 02.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

K čemu je ten článek dobrý? Proč?

PROFIL AUTORAPavel Doško | 15:30:36 02.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

ehm ,fotografech ...

PROFIL AUTORAPavel Doško | 15:30:20 02.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

nikde jsem se nenašel, to je vlastně o fotogragrafech , že ? :-)

PROFIL AUTORAPavel Záhorec | 14:13:25 01.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Výborná a asi dost náročná práce. Mnohé z těchto pravd však úzce souvisí jen s anonimní, internetovou komunikací "fotografa". Dokonce mám dojem, že jsi záměrně nehledal obecnou charakteristiku, ale úsměvnou formou jsi popsal konkrétní jedince tohoto servru:-)))

PROFIL AUTORATomas Rys | 11:02:25 01.04.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

vyborne shrnuty prehled... ;p)))

PROFIL AUTORAOndřej Bok | 13:56:08 31.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

:)

PROFIL AUTORALibor Jelínek | 12:53:03 31.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

:o) no, trošku jsem se zapotil Bo)

PROFIL AUTORAMarian Krivoš | 08:05:55 31.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Zase si ma prijemne pobavil, je to vynikajuce a pravdive.

PROFIL AUTORAJosef Hruška | 21:22:28 30.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

:o)))) pobavilo :o)

ale kbybych nenosil baret, tak se tu nenajdu ;)

PROFIL AUTORAaa* tomáš řihošek | 20:09:49 30.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

jirka t.: ;))) jo, tak to je taky dobrá asociace. zloděj - lupič začátečník, třetí úroveň ;)) získává speciální schopnosti Vyraž zbraň a Útok ze zálohy ;).

PROFIL AUTORAIvana Filipová | 19:13:57 30.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Napsáno s nadhledem, moudrostí a znalostí lidských duší, příjemné počtení. Je tomu prostě tak jak píšeš a možností kombinací typů mnoho. Prima článek.

PROFIL AUTORAIvan Puškáš /trek/ | 13:20:03 30.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

vyborny clanok!

PROFIL AUTORAPetr Lett | 10:26:52 30.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Roman Kleska: ano, houfování do různých před- či pří- ponových skupin by taky asi stálo za článek s vlečkou diskuse... Myslím, že to je tu docela aktuální téma a fenomén je stále živý a ve vývoji...

PROFIL AUTORAPetr Lett | 10:26:45 30.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Roman Kleska: ano, hofování do různých před- či pří- ponových skupin by taky asi stálo za článek s vlečkou diskuse... Myslím, že to je tu docela aktuální téma a fenomén je stále živý a ve vývoji...

PROFIL AUTORAPetr Lett | 10:23:21 30.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

...moc pěkný článek řetězu myšlenek...




P.L.K.: ...ani bych se případné autocezuře po reakcích na minulý Jirkův článek nedivil... ...ale tady je to koncipováno nějak obecněji, taky to není tak věčně žhavé a ožehavé téma jako hodnocení...

PROFIL AUTORAJiří Tůma | 07:04:52 30.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

nevim proč,ale připomnělo mi to D&D :-)

PROFIL AUTORAPavel Lexik Kulička | 21:53:09 29.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Jirko dobrý článek....akorát mám pocit, jako by jsi byl pod přísným dohledem vlastní autocenzury ....proti předchozímu článku jsem se teď nějak daleko méně bavil ... PLK

PROFIL AUTORAFbh Ota Hejmala | 16:36:45 29.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

pravda a láska už vítězí nad lží a nenávistí....

PROFIL AUTORARoman Kleska | 16:21:14 29.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Podle mne velmi kvalitní článek. I když některé věci zde chápu jako nadsázku, pod vrstvou humoru zde stejně jako v předchozím článku o hodnocení fotografií cítím velmi výstižnou a téměř sociologicky pojatou studii. Soudím, že jedinec se může nacházet i na pomezí jednotlivých charakteristik, případně se pohybovat po různých vývojových křivkách, na kterých se střídají umělecky výrazná období s obdobími sestupu do spodních fotografických pater. Jistě to souvisí i s vývojem osobnosti fotografa jako člověka. Za ten necelý rok, kdy mám čest se pohybovat na PP, vidím příkladů bezpočet.
Jako další téma bych bral problematiku sdružování jednotlivců na PP do skupin, rozbor chování členů skupiny k sobě versus k okolí, různé zastírací manévry, taktiku a strategii.
Zajímala by mne taky Tvá prognoza vývoje tohoto jevu na PP.
S Tvými posledními dvěma články je možno souhlasit, je možno je odmítnout, ale není možno k nim zůstat lhostejný. PP takový typ diskuse dávno potřeboval, něco tu hnilo a dost smrdělo.
A něco nakonec : mýlím se v pocitu, že v posledních týdnech se na PP některé věci mění ?

PROFIL AUTORATr. Milan Bartoš | 15:49:17 29.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU


ano, jsem rozhodně Mladý Rozhněvaný Muž. navíc mám rád jen sebe a svého Karla :o)

díky za vtipný článek. opět jsem v práci nic neudělal...

PROFIL AUTORALukáš Lhotecký | 13:18:11 29.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Toto je taky moc pěkné a výstižné. Copak jsem asi já? Jdu se najít.

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 12:54:14 29.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Skvělý, úsměvný, dokonce poučný....zajímavé jsou i reakce....hezký počtení....

PROFIL AUTORAIvan Mladenov, PPP | 12:52:29 29.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Sqělá práce, Jirko ! ;)

PROFIL AUTORAVítězslav Platoš | 08:01:44 29.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Tomáš Felix: ;-)))))))

PROFIL AUTORAVítězslav Platoš | 07:58:24 29.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Excelentní, našel jsem se ve vyváženém mixu všech kategorií začátečníka, dobře mi tak.

PROFIL AUTORARoman Kamas | 20:05:48 28.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Ano, je to dobre a zaujimave citanie. 5

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 19:14:45 28.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

opět pěkný kousek beletrie, gratuluji 8-) možné předobrazy k některým úkazům mě přišli rychle na mysl. nejvíc se mi líbí kategorie mistr, ale je nás tu takových málo

PROFIL AUTORAMartin Kodeda | 15:27:53 28.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

obávám se, že se spatřuji v kategorii nelichotivé, a děkuji za tu nadsázku, snad mi to pomůže se nad sebou více zamyslet

PROFIL AUTORAMilan Dvořák, PPP | 12:36:09 28.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Doufám, že bude pokračování, čte se to dobře ;-)

PROFIL AUTORAAdriana K.H. | 01:02:10 28.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

tak takhle od plic jsem se už dlouho nezasmála :o))).... fakt sqwělej článek! (našla jsem se... a neptejte se gde)

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 22:35:42 27.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Velice výstižné! :-)

PROFIL AUTORATr. Ianus Germanicus | 22:08:05 27.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Mně tady ještě chybí: Obecní blázen, Nadsamec a Moudrý stařec

PROFIL AUTORAOndřej Kincl | 22:03:10 27.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Pane smekám! Bavil jsem se přenáramně. Skoro je mi líto, že nejsem fotograf...

PROFIL AUTORAMartina Šimková | 21:50:17 27.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

:)) a navíc by mě zajímalo ještě to samé co pana Molíka ;-)

PROFIL AUTORAaa* tomáš szépe | 14:27:13 27.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

parada, jirko... pobavilo velmi, jen ten sloh sam o sobe je vybornej.

PROFIL AUTORAPavel Pešek | 12:51:48 27.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Perfekt !!!!

PROFIL AUTORAStanislav Paluda | 10:57:47 27.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Dobrá cesta do hlubin fotografovi duše ...
Btw. Tu knihu fakt napiš nebo lépe, použij i následné reakce, je to výborný zrcadlo!

PROFIL AUTORAPavel Sosnovec | 09:00:35 27.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

díky za pěkné počtení

PROFIL AUTORAPavel Karas | 00:59:32 27.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

myslim, ze umelci, sniperi a dalsi podobne kategorie by si taky zaslouzily zkarikaturovat

PROFIL AUTORAPavel Karas | 00:12:50 27.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Michal Siron: diky, tak uz vim, proc se mi nelibi :) souhlas

PROFIL AUTORAPetr Hladík jr. | 22:25:59 26.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Moc se mi článek líbil, děkuji Ti za něj. Těším se na další!

PROFIL AUTORAIrena Mayer Čichová | 21:30:43 26.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

napiš rovnou dvě - koupím si ji taky :)

PROFIL AUTORAMartin Filip | 18:51:38 26.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Jiří, perfektní článek, myslím, že každý se tam najde.

PROFIL AUTORAMarcel Konecny | 15:08:39 26.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

:))) napis knihu koupim si ji ! bavi mne to

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 12:26:26 26.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Nedokážu se zařadit do žádné z jmenovaných kategorií a na druhé straně jsem přítomen ve všech stejným dílem a ještě mne kus zbylo na případné další. Rozdělovat lidi ( tady fotografy ), takhle do kategorií je stejná blbost jako dvanáct hvězdných znamení. Ale o čem taky psát, když má člověk tu potřebu. :)) Předešlý článek měl v sobě víc humoru a nadsázky a měl literární šťávu. Tohle mi připadá už o poznání opatrnější ve svých vývodech a závěrech. Velmi, ale velmi suché martini (viz M.A.S.H.) V každém případě má autor můj respekt a těším se na další články.

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 11:59:40 26.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Pane Brezina, ty ses Brouk Pytlík?
Tomas Jedno, debater

PROFIL AUTORAJana Sovadinová | 10:44:43 26.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Perfektní článek!

PROFIL AUTORAPavel Karas | 23:30:56 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Sam nevim proc, ale tenhle clanek mi prisel mnohem mene zabavny nez ten prvni. Tedy hodnotim jej jako dlouhy a nudny, napravit by jej mohla pouze stavnata diskuze, ktera se ovsem asi konat nebude :)

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 22:32:07 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

hehe, teraz som na to kapol...autor je vystudovany statistik...ako mnohi pisu, nic nove som sa nedozvedel, ale keby mi niekto dal napista clanok o tom, nevypotim ani jednu kategoriu....:)))))
bavil som sa skvelo, dakujem

PROFIL AUTORATr. Jirka Pařízek | 19:16:17 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Clanek ktery je dost na miste!:)Dobre Jiri

PROFIL AUTORAVlasta Fišrová | 17:10:34 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

:-) :-) :-) už jsem myslela, že se nenajdu a hle v závěru... počkejte vy mladší, budete se jednou bít v prsa, že jste se mnou obývali společný server a už tehdy jste tušili, že v tý ženský něco je ! :-)

PROFIL AUTORAJindrich /alchy/ Nemec | 16:38:46 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

diky, hodne moc sem se pri tom bavil. vystizny.

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 16:19:32 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

jo, super počtení :-))) Spadám alespon do ctyr kategorií (a to nejsem fotograf) :-D. Opravdu me potesilo a prekvapilo, ze to je nekdo schopen (spise, ze se mu chce) to takto pekne napsat. Jo Jirko, povedlo se ti to. :-)

PROFIL AUTORAaa* tomáš řihošek | 15:42:00 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

vtipný, výstižný, s připojenou klauzulí proti zbytečnejm flejmům. takhle píše profík ;))

PROFIL AUTORAJakub Satan Musilek | 15:34:28 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

;) ... kdyz jsme to cetl, musel jsem se smat protoze predemnou defilovala konkretni jmena .... :)))))

PROFIL AUTORAPetr Holub | 14:17:59 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Povedený článek :-)

PROFIL AUTORAIva Vágnerová *bla bloncky | 13:41:25 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

no dobrý, samo o sobě by bylo zajímavé sledovat myšlenkové pochody některých, kteří se automaticky zařadí do nějaké lichotivé kategorie versus jeho zařazení od těch, kteří jej znají :)

i přes to, že jsem se tu v práci snažila nahlas nesmát, tak došlo i na zamyšlení jednu slzu v koutku oka..

PROFIL AUTORAJan Horna | 13:33:00 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Hezky clanek psany z poradneho nadhledu .. nad ostatnimi i sam nad sebou :-) .. pak je to vzdy zabavne. Navic, tenhle text se da zobecnit na jakekoliv lidske snazeni .. vzdy je to o tom samem, jak moc je clovek ochoten blbnout, aby dosahl uspechu, uznani a dokonalosti :-)

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 13:30:12 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

Nic prevratnyho jsem se sice nedozvedel, ale cte se to dobre (podle nazoru fotografa amatera/ nadsenec:-) Spis by me zajimal rozbor fotografu dle zanru, ktery fotografujou (to je ta cast clanku, ktery jsi venoval jen jednu vetu). Napriklad by me zajimalo, jestli skutecnost, ze nekdo foti makro nejak souvisi s velikosti pohlavnich organu (u zen s velikosti poprsi). Zda existuje souvislost mezi podzimni krajinou a schizofrenii. Jestli CB fotografove jsou casteji barvoslepi. Kolik % fotografu, co foti prevazne rodinu a pratele je bez rodiny a bez pratel, jestli je DODO bigamista;-)

PROFIL AUTORAaa* jan winkler | 13:18:49 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

ve FAQ v druhe otazce rikas, neco o tom, ze kdyz si nekdo mysli myslenku A, pomuze mu jen odbornik. sice nechapu, o cem myslenka A je, ale tim odbornikem urcite myslis nejakeho psychiatra a chces tedy naznacit, ze inkriminovana osoba je blazen, pricemz si predstavujes uslintaneho, pomocujiciho se tvora. je mozne, ze s tim, co jsi napsal, nesouhlasim, a tim padem jsem urazen. zadam, aby sis propriste podobne prime osobni utoky odpustil a navrch od tebe ocekavam verejnou omluvu!

PROFIL AUTORAVladimír Vereš | 12:53:15 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

pěkný článek, opět jsem se pobavil, máš mou úctu

PROFIL AUTORAOndřej Kratochvíl | 12:30:12 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

supr clanek .... nasel jsem se dohromady asi v 5ti kategoriich (brouk pytlik samozrejme take), bezva ;))

PROFIL AUTORAOndřej Kratochvíl | 12:28:50 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

supr clanek .... nasel jsem se dohromady asi v 5ti kategoriich (brouk pytlik samozrejme take), bezva ;))

PROFIL AUTORAPetr Haering | 12:11:38 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

dobry ;-))), clanek me pobavil
existuje urcite hodne krizencu a mutantu, sam sem se nasel v nekolika kategoriich (a to sem si jen lichotil ;-))

PROFIL AUTORAIrena Mayer Čichová | 10:48:10 25.03.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

:)