Mamiya RZ 67 Professional
[Celkové hodnocení: 100 %] [Počet recenzí: 2]


PROFIL AUTORASlavomír Medvěd Bedřich Musílek | 11:53:02 07.07.2005 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

100

Zkušenosti s focením (obecně): ano
Zkušenosti s hodnocenou technikou/službou: ano
Zkušenosti s podobnou technikou/službou: ano

Celkové podrobné hodnocení:
ricci má pravdu.... Já mám teda RB67 ne RZ67 ale on je prostě rozdíl jen v jedné generaci. RZ67 je taková mladší sestra RB67. Výborný jsou opravdu hlavně ty objektivy. krásnej je širokáč 50/4.5, což je v přepočtu 24mm na kinofilm. Je to úžasný pohled. V hledáčku je to teda trošku tmavší ale když pak kouknu na ty diáčky :))))

prostě se to vyplatí. A hlavně, dá se na to sehnat takového příslušentví ... sobecka potvora, jak jednou fotite s timhle, neni cas na nic jineho... nastesti..

KLADY:
kvalita, kvalita, kvalita
odolnost, odolnost, odolnost

je to mazel

ZÁPORY:
váha, váha, váha... batoh m8 pak kolem 20kg...

PROFIL AUTORAPan Smazaný | 13:04:19 23.06.2003 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

100

Zkušenosti s focením (obecně): Profi
Zkušenosti s hodnocenou technikou/službou: 2 roky pravidelneho pouzivani.
Zkušenosti s podobnou technikou/službou: Mamyia RB, Asahi Pentax 67

Celkové podrobné hodnocení:
V odbornem tisku oznacovana jako kralovna stredniho formatu. Mohu jen potvrdit.
Vyhodou erzetky (stejen jako RB rady) je budto krom ostreni naprosta automatizace (motoravy posun, prismaticky hledacek s "A" rezimem a pod), pokud si dokoupite prislusne doplnky, nebo naprosty manual, coz ocenil jeden muj kolega, kdyz jsem mu RZ pujcoval na opravdu velke foceni jako zalozni aparat k jeho Rolleiflexu, kdy milemu Rollei po pulhodine provozu dosly akumulatory (bylo celkem chladno) a bylo nutno fotit dale. Pripravte se na opravdu "tezke" foceni, stativ je podminka. Centralni zaverka v objektivu mozno synchronizovat do max. casu 1/400, kamera ma rezimy B a T. Excelentni objektivy Mamiya Sekkor (nepatri k nejlevnejsim, ale vyplati se). Zaostrovani neprobiha na objektivu, ale vysouvanim predni strany (opatrene měchem, ne obrazku schovanym). Vymenne kazety mohou mit format 6x7 (120, 220 svitky) 6x4,5 (120, 220), polaroidback, databack, a zvlastni format 7,2 x 7,2 (Mamyia enhanced format). Otacenim kazety o 90 st. se meni format snimku na vysku ci na sirku. V pripade vlozene baterie kamera hlida natazeni (pripravenost ke snimku), vlozenou planzetu a pripravenost zapojeneho blesku.
Tato kamera je spise urcena pro staticke atelierove prace, na rozdil od 6x6 formatu nepriklad Hasselbladu pusobi mene "kompaktne". Da se ale v pripade nouze fotografovat i z ruky za pouziti rozumnych casu a objektivu.

KLADY:
Format, rada spickovych objektivu, moznost naprosteho manualniho ovladani, excelentni matnice, stavebnicovy system. Vymena jednotlivych casti - prislusenstvi pomoci "cvak - cvak" systemu. Vymena matnice je otazkou cca 10 vterin. Vymena kazety za jinou, nabitou cca 5 vterin.

ZÁPORY:
Cena, cena prislusenstvi (original kazeta 6x7/120 - ca 15.000,-), v nekterych pripadech vaha (s obj. 3,5/90 cca 3,4 kg)