Ultralab & Syn (Vladislavova 2, Praha)
[Celkové hodnocení: 59 %] [Počet recenzí: 5]


PROFIL AUTORAMilan Gál | 03:57:29 04.08.2006 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

30

Zkušenosti s focením (obecně): nějaké mám :-)
Zkušenosti s hodnocenou technikou/službou: bohužel ano
Zkušenosti s podobnou technikou/službou: ano

Celkové podrobné hodnocení:
Provozovna Vladislavova - tam jsem byl jen jednou a nepřesvědčili mě ani kvalitou zhotovených zvětšenin z Fuji Press 1600, ani cenou a ani přístupem k zákazníkovi. Co se týče provozovny v Eliášově ulici - před několika lety jsem tam utratil za laboratorní práce několik tisíc korun (mám ale pocit, že to tehdy ještě nepatřilo k Ultralabu). Bývali skvělí, měli úžasnou otevírací dobu (nebylo vyjímkou si tam jít pro hotovou zakázku v 11 večer), byl tam velmi příjemný a problému znalý personál, půjčovali různé obskurní aparáty za dobré ceny atd. Považoval jsem je za nejlepší laboratoř v Praze. Ale jak to bývá v našich krajích zvykem, tak to všechno postupem času vzal ďas. Pak se tam objevily znuďené čůzy, u kterých jsem měl pocit, že je vůbec obtěžuje vstát ze židle, o filmu věděly tak maximálně to, že se strká do foťáku, úžasná otevírací doba taky vzala za své, kvalita práce byla už pouze průměrná. Kdyby průměrná, korunu tomu nasadili tím, že mi do negativu 6x9, přímo do emulze otiskli prst takovým způsobem, že se ten snímek stal nepoužitelným. Tak jsem tam postupem času dal vyvolat ještě pár kinofilmů, které byly taky tak nějak umatlané, tu a tam poškrábané... až jsem tam přestal chodit definitivně. Nevím proto, jak to tam probíhá v současnosti, už jsem tam nebyl déle než dva roky. Mám pocit že úroveň zpracování filmů obecně s masovým nástupem digitální techniky dost upadá, což je škoda. Je přece pořád spousta milovníků klasické chemické fotografie a navíc spousta aplikací, na které digitální technika stále ještě nestačí.

KLADY:
viz celkové hodnocení

ZÁPORY:
viz celkové hodnocení

PROFIL AUTORAJakub Satan Musilek | 22:02:42 04.06.2004 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

70

Zkušenosti s focením (obecně): mam
Zkušenosti s hodnocenou technikou/službou: od te doby co jsme presel z digitalu na analog (9/2003)
Zkušenosti s podobnou technikou/službou: Kodak Express .... a tak ...

Celkové podrobné hodnocení:
Chodil jsme jak do Valdislavovy, tak do Eliasovky. Ve Vladislavovy mi prijdou trosku vic trenovany v pristupu k zakaznikovi, mam pocit ze se tam obsluha tak nejak vic snazi a maji profesionalnejsi pristup nejen k zakaznikovi, ale i k zakazkam samotnym.
Eliasova ma obrovskou vyhodu v tom, ze maji otevreno Po-Ne 8-22, neni to v centru a dostanu se tam docela dobre autem. Pokud hodnotim pristup k zakaznikovi, tak je to ponekud slabsi (chovani, znudene princezny ktere sjou vylozene nastvane tim, ze clovek prisel a nehce si unechat udelat 9x13 jen dobre, ale vi co chce a nuti je vyvinout alespon nejakou mozkovou cinnost). Nekolikrat poskrabali negativy, muj dojem je, ze v Elkiasovce zamestnavaji druhou sortu lidi, kteri nemaji zakladni navyky (do folie se pasky negativu zastrkavaji cele, policka nemaji vycuhovat, aby se na ne neprasilo a neposkrabaly se, ani na nich nemaji byt otisky prstu ..... posledne byl na jeden fotce viditelny velky chlup, ktery tam museli mit pri delani fotky z negativu, protoze na negativu samotnem nebyl ....). Obcas mam dojem, ze na fotkach barevne dost ujizdeji do jedovate zelene ...
Ve Vladislavove je s praci vicemene spokojenost, jen jednou jim fotka (26x39) barevne ujela tak, ze i jim to muselo bejt zrejmy .... nebylo, musel jsme je presvedcit .... Vladislavova ma ale proble, ze clovek musi do centra, blbe se tam parkuje a oteviraci doba neni z nejlepsich ... kdyby prohodili oteviracku mezi Vladislavovou a Eliasovou, tak neni co resit ....

KLADY:
viz vyse

ZÁPORY:
viz vyse

PROFIL AUTORARoman Kroupa | 09:51:29 02.10.2002 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

50

Zkušenosti s focením (obecně): asi 1 rok - průměrně
Zkušenosti s hodnocenou technikou/službou: poslední půlrok
Zkušenosti s podobnou technikou/službou: předtím pouze Lab(y) Kodaku

Celkové podrobné hodnocení:
Bohužel se musím přidat k předchozímu hodnocení.
Během posledních návštěv se vždy průměrně na 7 fotkách objevovala v horizontální úrovni bílá čára - někde vedla přes celou fotku jinde pouze přes část.
Ta samá čára byla bohužel i na negativu. Celkem se jednalo o 4 takto poškozené filmy. Obsluhou mi bylo opakovaně tvrzeno že se jedná o problém prachových částic ulpívajících na filmu při jeho vkládání do fotoaparátu - problém vzniká tudíž u mě :-). O tomto problému jsem se následně bavil přímo s člověkem, který v podobném labu pracoval několik let a podle jeho názoru se nejspíše jedná o zbytky chemie zasychající na posuvných válečcích což způsobuje výše zmiňované škrábance. Vše tedy záleží na pečlivosti obsluhy, která zatím podle mých negativních zkušeností nebude ve zmiňovaném labu nejlepší.



KLADY:
skvělá věrnost podání barev na fotkách (občas až příliš velký kontrast)

ZÁPORY:
viz. výše

PROFIL AUTORAJarda Erben | 16:39:37 30.09.2002 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

95

Zkušenosti s focením (obecně): posledni dobou pouze namatkove
Zkušenosti s hodnocenou technikou/službou: Casto vyuzivam jejich sluzeb
Zkušenosti s podobnou technikou/službou:  

Celkové podrobné hodnocení:
Je to, alespon mam ten pocit, plne digitalni "LAB", presto dle mych zkusenosti asi ten nejlepsi Fuji-lab, ktery jsem v Praze nasel, daval jsem tam zatim jenoom Fuji filmy (kodaky davam do Kodaku) a vzdy k me uplne spokojenosti, dokonce mi zcela korektne vyvolali i Fuji NPS a NPH (pral bych vam videt podani pletovky) coz je v nasich zemepisnych sirkach asi velmi vyjimecne.

Na fotky jsem si nikdy nemohl stezovat, nechavam je tam delat bez korekci (jak barevnych tak expozicnich) a vzdy k me plne spokojenosti. Maximalni format jsem zatim pozadoval 20x30 a byl ostry po cele plose a nemel jsem jedinou vyhradu.


KLADY:
  • v centru Prahy
  • profesionalni sluzby a kvalita

    ZÁPORY:
  • neni to ani zapor, ale nemuzu je preci jenom chvalit .... kdyz tam nesu fotky, vzdy mi reknou " tak pozitri, ano?" ... pokud se nezeptate ".... a zitra by to neslooooo????" .... jejich odpoved vetsinou znela "... slo, proc ne!? ..." :)
  • dalsi zapor (??) zpravidla toho maji asi tolik ze do hodiny fotky moc nedelaji
  • PROFIL AUTORAevzen kalab | 17:36:26 20.09.2002 | : - | POSLAT ZPRÁVU VLOŽIT AUTORA DO BOOKMARKU

    50

    Zkušenosti s focením (obecně): prumerne
    Zkušenosti s hodnocenou technikou/službou: prumerne
    Zkušenosti s podobnou technikou/službou: prumerne

    Celkové podrobné hodnocení:
    ja tolik chvalit nemuzu; sveril jsem jim sve vzacne negativy presne dvakrat (celkem cca 15ks) a hadejte kolikrat mi je poskrabali: ano, spravne dvakrat. a kdyz jsem je chtel nastrihat, nebylo uplne samozrejmy si vzit rukavice.

    KLADY:
    fotky spatny nebyly

    ZÁPORY:
    viz vyse